top of page

GARCIA-LOPEZ OPNIEUW DE BESTE IN SCHEVENINGEN IN 2017

Bijgewerkt op: 30 nov. 2018

Guillermo Garcia-Lopez is de winnaar van de 25ste editie van The Hague Open. In de bijzondere jubileumfinale was de 34-jarige Spanjaard te sterk voor de Belg Ruben Bemelmans: 6-1 6-7(3) 6-2. Garcia-Lopez won The Hague Open al eens in 2006. Zijn laatste nederlaag op het Scheveningse gravel dateert van 2004, toen hij in de halve finale werd verslagen door Peter Wessels.

De voormalig nummer 23 van de wereld, die in het verleden zeges boekte op spelers als Rafael Nadal, Andy Murray en Stan Wawrinka, heeft voor het eerst een titel gewonnen sinds april 2015. Destijds zegevierde hij in Boekarest en greep zodoende titel nummer vijf op de ATP Tour. Op de Challenger Tour betekent de zege op The Hague Open zijn derde trofee en de eerste sinds 2007.

Het scoreverloop in de eindstrijd was hoogst opmerkelijk. Garcia-Lopez zag zijn tegenstander slecht starten en kon razendsnel uitlopen naar een 6-1 4-0 voorsprong. Op 5-3 in de tweede set verdiende hij al een eerste matchpoint. Bemelmans wist zijn niveau echter drastisch op te krikken, terwijl Garcia-Lopez de omgekeerde richting bewandelde. Na het verliezen van de tiebreak van de tweede set herstelde de ervaren rot uit La Roda zich en gaf hij een vroege break voorsprong niet meer uit handen. Met een tweede break op 5-2 sleepte hij de overwinning binnen.

Bemelmans kwam uit in zijn eerste finale op gravel. De linkshander heeft een uitstekende periode achter de rug. Op Wimbledon haalde hij als qualifier de derde ronde en volgde dat topresultaat op met de finale in Scheveningen.


Guillermo Garcia-Lopez wintThe Hague Open 2017

Dubbelspel

Het dubbelspeltoernooi op The Hague Open 2017 is gewonnen door Sander Gille en Joran Vliegen. Het als tweede geplaatste duo uit België werkte twee matchpoints weg om uiteindelijk te zegevieren. Stefanos Tsitsipas en Jozef Kovalik werden met 6-2 4-6 12-10 verslagen.

Gille en Vliegen hebben nu samen vijf titels veroverd in 2017, waarvan drie op ATP Challengerniveau.

bottom of page