top of page

Dustin Brown, gebroeders Griekspoor, Adam Pavlasek en toptalent Nicola Kuhn op The Hague Open 2018;

De 26ste editie van The Hague Open kent een gevarieerd deelnemersveld, met topspelers uit binnen- en buitenland. Het hoofdtoernooi van het ATP Challengertoernooi gaat op maandag 16 juli van start, met de finales op zondag 22 juli. Het jaarlijkse evenement vindt plaats op de gravelbanen van de Mets aan de Berkenbosch Blokstraat 20 in Scheveningen.Nederlanders

Thiemo de Bakker (ATP-289) heeft de eerste wildcard ontvangen en staat voor zijn zevende deelname. Vorig jaar schopte de 29-jarige speler, geboren in Den Haag, het tot de halve finale. Ook in 2008 en 2015 stond de voormalig nummer 40 van de wereld bij de laatste vier op The Hague Open. In 2018 bewees De Bakker waar hij toe in staat is, door nummer 25 van de wereld Adrian Mannarino te kloppen in een Davis Cupwedstrijd in en tegen Frankrijk.

The Hague Open zal van nog meer oranje voorzien worden door de broers Scott (ATP-216) en Tallon (ATP-229) Griekspoor, respectievelijk de nummer twee en drie van Nederland. De 27-jarige Scott won in de week van 18 juni nog het ATP Challengertoernooi van Blois. Eerder dit jaar schreef de Haarlemmer reeds drie ITF Futuretoernooien op zijn naam. Zijn 21-jarige broer Tallon versloeg in februari bij het ATP-toernooi van Rotterdam drievoudig Grand Slamkampioen Stan Wawrinka. Bij The Hague Open bereikte hij in 2016 de kwartfinale en won hij vorig jaar een set van de uiteindelijke kampioen Guillermo Garcia-Lopez.


Showman ‘Dreddy’

The Hague Open gaat in 2018 een podium bieden aan niemand minder dan Dustin Brown (ATP-209). De Duitser met Jamaicaanse roots heeft zich het afgelopen decennium ontpopt tot misschien wel de meest spectaculaire speler in het circuit. Met zijn balgevoel en unieke trucs bereikte de 33-jarige Brown niet alleen de 64ste positie op de wereldranglijst, maar was hij maar liefst twee keer nummer één van de wereld Rafael Nadal de baas. De Spaanse tennislegende moest zelfs zijn meerdere erkennen in Brown in de tweede ronde op Wimbledon in 2015.


Voormalig finalist

In de persoon van de Tsjech Adam Pavlasek (ATP-145) heeft The Hague Open dit jaar een voormalig finalist in huis. De 23-jarige Tsjech stond in 2016 in de eindstrijd op de Mets en ging destijds ten onder tegen Robin Haase. Een jaar eerder reikte hij al eens tot de kwartfinale op het Haagse gravel. In zijn jonge loopbaan heeft Pavlasek reeds vier ATP Challengertoernooien gewonnen, waaronder in Rome in mei van dit jaar. Vorig jaar bekleedde hij zijn hoogste notering op de wereldranglijst (72).


ATP Next Gen

De volgende opvallende naam in het deelnemersveld van The Hague Open is Nicola Kuhn (ATP-222). Het 18-jarige toptalent, vertegenwoordiger van de ATP Next Gen-groep, won in 2017 als qualifier het prestigieuze ATP Challengertoernooi in Braunschweig, zijn eerste toernooizege op het hoogste niveau. De blonde tienerster heeft verder een buitengewoon interessante achtergrond; hij is geboren in Oostenrijk, heeft een Duitse vader en Russische moeder, en vertegenwoordigt Spanje. In Scheveningen gaat Kuhn op jacht naar zijn tweede toernooizege op de ATP Challengertour, wat hem een stap dichter bij de mondiale top200 kan brengen.


Volledig deelnemersveld:


bottom of page